Home  ›  Nieuws

Nieuws


Rijbewijs A met code 80: hoe zit het nu eigenlijk?

Rijbewijs A met code 80: hoe zit het nu eigenlijk?

14 September 2017  

Deze week maakte het CBR bekend dat het vanaf eind november dit jaar mogelijk is om vervroegd het A-rijbewijs te halen. Sindsdien ontvangen wij bij Verkeersschool van Buuren veel vragen van bezorgde motorleerlingen of mensen die nu direct voor het A-rijbewijs willen gaan. Daarom zetten wij de huidige wet- en regelgeving omtrent alle Motorrijbewijzen even op een rijtje.

Lees meer over: Rijbewijs A met code 80: hoe zit het nu eigenlijk?

Leeftijd A-examens verlaagd naar 21 jaar

Leeftijd A-examens verlaagd naar 21 jaar

12 September 2017  

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met deze code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

Lees meer over: Leeftijd A-examens verlaagd naar 21 jaar

Nieuwe vrijstellingsregeling B-rijbewijs elektrische bestelauto

22 Augustus 2017  

Er komt een nieuwe vrijstellingsregeling voor het gebruik van zwaardere, elektrisch aangedreven bestelauto’s voor het goederenvervoer.

Lees meer over: Nieuwe vrijstellingsregeling B-rijbewijs elektrische bestelauto

CBR gaat testen met nieuwe vraagvormen in theorie-examen

11 Augustus 2017  

Het CBR gaat een proef houden met twee nieuwe vraagvormen in het theorie-examen. Deze keer gaat het om de hotspotvraag en de single-sleepvraag. Bij theorie-examens op zaterdag 2 september worden deze nieuwe vraagvormen getest op examenlocaties door het hele land, waaronder die in Rijswijk.

Lees meer over: CBR gaat testen met nieuwe vraagvormen in theorie-examen

Bedienen van smartphone in houder tijdens rijden strafbaar

9 Augustus 2017  

De Rechtbank Noord-Nederland heeft bepaald dat het bedienen van een smartphone in een carkit in de auto valt onder het ‘vasthouden van een telefoon’. De bestuurder van de auto was bezig met zijn telefoon en daardoor afgeleid. Hij heeft hiermee de verkeersveiligheid in het gevaar gebracht, stelt de kantonrechter.

Lees meer over: Bedienen van smartphone in houder tijdens rijden strafbaar

Procedure D1E-rijbewijs gewijzigd

25 Juli 2017  

Chauffeurs die zowel het C1-rijbewijs als het D1-rijbewijs hebben en het rijbewijs C1E erbij halen, krijgen niet langer automatisch de categorie D1E bijgeschreven op het rijbewijs. Hiervoor dient de reguliere rijopleiding D1E gevolgd te worden, met aansluitend praktijkexamen voor categorie D1E. Deze regelgeving is inmiddels van kracht!

Lees meer over: Procedure D1E-rijbewijs gewijzigd

Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

13 Juli 2017  

Sinds begin vorig jaar is het voor werkgevers in de branche Transport en Logistiek mogelijk om nieuwe chauffeurs op te leiden met extra hoge subsidies tot wel 80% van de opleidingskosten. Via het project '2000 chauffeurs gezocht' hebben er het afgelopen anderhalfjaar al een groot aantal nieuwe chauffeurs de arbeidsmarkt betreed.

Lees meer over: Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

Wijzigingen VCA examens per 1 september 2017

13 Juli 2017  

Vanaf 1 september 2017 wijzigen de eind- en toetstermen van de VCA examens. Met deze wijzigingen, welke de grootste in de afgelopen 10 jaar zijn, worden ook gelijk de wijzigingen voor de nieuwe examens doorgevoerd.

Lees meer over: Wijzigingen VCA examens per 1 september 2017

Examenkandidaten moeten zelf hun EV inleveren bij het CBR

21 Juni 2017  

Examenkandidaten moeten vanaf 1 november a.s. voortaan zelf hun Eigen Verklaring indienen bij het CBR. Rijscholen kunnen de gezondheidsverklaring vanaf dat moment niet meer namens hun leerlingen inleveren bij het CBR.

Lees meer over: Examenkandidaten moeten zelf hun EV inleveren bij het CBR

Nieuwe vraagvormen in VCA-examens per 1 september

6 Juni 2017  

Per 1 september 2017 zullen er nieuwe vraagvormen worden toegevoegd aan de VCA-examens. U vindt hier een proefexamen om een indruk te krijgen van de komende wijzigingen. Het proefexamen is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Lees meer over: Nieuwe vraagvormen in VCA-examens per 1 september

Copyright © 2017   Disclaimer   Algemene voorwaarden

Website door Mint