Tips om je rijbewijs te halen vanuit het CBR

16 Oktober 2017

Het CBR is sinds kort gestart met een online campagne waarin het tips geeft aan jongeren en hun ouders om het autorijbewijs te halen. Er worden 14 tips gegeven en iedere dag legt Van Buuren 1 tip van het CBR naast haar eigen dienstverlening.

Vandaag tip 1 van het CBR:

Kies een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste

Een goede rijschool volgens het CBR:

  • Heeft een goed slagingspercentage. Landelijk is het gemiddeld 50% (het landelijk gemiddelde)

Verkeersschool Van Buuren is een van de rijscholen met het hoogste slagingspercentage in Rijswijk over de afgelopen 12 maanden! Waar het gemiddelde in de examenplaats Rijswijk op 41 tot 45% ligt, ligt dit bij Van Buuren op 51 tot 55%. En dat over meer dan 200 examens!

  • Werkt met een leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met je opleiding;

Van Buuren werkt met de ISV Rijlesapp, waarmee je snel alle gegevens kunt inzien over je opleiding zoals vorderingen, planning en facturen. Leskaarten zijn maar ouderwets. ;)

  • Maakt duidelijke afspraken bij het uitvallen van een rijles, instructeur of lesauto;

Bij ons krijg je voordat je tekent voor een lespakket altijd de algemene voorwaarden te zien zodat je weet waarvoor je tekent! Dit is om jou en ons te beschermen en dat we beide weten wat we aan elkaar hebben. Hierin staan alle afspraken die we met elkaar maken beschreven.

  • Legt uit waarom het goed is om een tussentijdse toets te doen bij het CBR;

Bij bijna al onze lespakketten is de Tussentijdse toets inbegrepen, zodat jij weet hoe een examen bij het CBR verloopt maar ook wat je allemaal al kunt en wat je nog bij moet leren volgens een examinator bij het CBR. Zo kom je beter voorbereid op het praktijkexamen!

  • Laat jouw instructeur meerijden met de tussentijdse toets en het examen; zo kan hij je beter helpen met het vervolg;

Onze instructeurs rijden altijd mee met toetsen en examens, tenzij jij dit écht niet wilt of als het CBR daarom vraagt. Wij rijden juist mee om te zien hoe jij alles in de praktijk brengt, als steun tijdens het examen en mocht je zakken dan kunnen wij je helpen met het vertalen van eventueel 'vakjargon' van de examinator.

  • Werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven. Dat kun je zien aan de WRM-bevoegdheidspas.

Al onze instructeurs beschikken over de juiste WRM-bevoegdheden en de benodigde diploma's. Je kunt hier ook zelf altijd om vragen tijdens je rijlessen!

Een deel van de rijscholen in Nederland is aangesloten bij de BOVAG, FAM of VRB.

Tot voor kort was Van Buuren ook aangesloten bij al deze brancheverenigingen. Hier zijn wij bewust mee gestopt. Dit komt omdat wij graag zelf, samen met onze klanten, onze kwaliteitsstandaard bepalen. De klant is immers koning, niet een organisatie.

Rijscholen vergelijken via CBR rijschoolgegevens

Je kunt rijscholen makkelijk met elkaar vergelijken via de CBR Rijschoolgegevens. Daar vind je de slagingspercentages van alle rijscholen op een rijtje in iedere examenplaats in Nederland. Als je filtert op examenplaats Rijswijk en dan op het aantal examens zie je dat Van Buuren op plek 5 staat met een slagingspercentage van 51 tot 55% over meer dan 200 examens!

Rijschool-prijzen vergelijken

Van Buuren streeft ernaar om transparant te zijn, bij ons vindt je dus geen verassingen qua pakketprijzen en weet je altijd waar je voor tekent! Zonder jouw toestemming wordt er niets gepland, communicatie met jou is voor ons essentieel!

Benieuwd hoe jouw rijopleiding er uit kan komen te zien bij Van Buuren? Check dan de pagina van het Autorijbewijs, plan je intake en ervaar het zelf!

Alle tips van het CBR lees je hier.


Terug naar overzicht
Website door Mint