Theorie-examen in het Engels straks ook met extra tijd

9 Februari 2018
Theorie-examen in het Engels straks ook met extra tijd

Kandidaten die het theorie-examen voor de auto in het Engels willen doen, kunnen dit examen binnenkort ook met extra tijd aanvragen. Het CBR verwacht dat dit examen halverwege dit jaar beschikbaar is.

Een examen met extra tijd is met name geschikt voor kandidaten die moeite hebben met lezen. Net zoals bij de examens met extra tijd van de andere theorie-examens kunnen ze gebruik maken van geluid en krijgen ze 15 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’. Het CBR maakt op een later moment bekend vanaf wanneer deze examens ingepland en afgenomen kunnen worden.

Tolken ook toegestaan bij CCV-examens

Het CBR maakt op verschillende manieren mogelijk dat ook kandidaten van buitenlandse afkomst een examen af kunnen leggen. Zo zijn tolken sinds het begin van dit jaar ook toegestaan bij CCV theorie- en praktijkexamens en bij de nascholing. Het gaat om een pilot van een jaar.

Het theorie-examen met tolk wordt automatisch een individueel begeleid examen en brengt daardoor ook extra kosten met zich mee. Examens mogen in vrijwel alle talen worden vertolkt, zolang de beëdigd tolk maar is ingeschreven bij TolkenNet. Deze organisatie rekent ongeveer € 200 voor de dienst.


Terug naar overzicht
Website door Mint