Theorie-examen straks ook in de avond

21 Maart 2018
Theorie-examen straks ook in de avond

Kandidaten kunnen vanaf 1 mei het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets ook in de avond doen. Het gaat om een proef van zes maanden die in eerste instantie plaatsvindt op de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Dat meldt het CBR woensdag.

De pilot start in de bovengenoemde steden, maar tijdens het experiment worden hier meer locaties aan toegevoegd. Tijdens de proef kunnen kandidaten tussen 16.00 en 21.30 uur bij het CBR terecht. Vanaf 18.00 uur betalen zij hiervoor een toeslag van € 4,45.

Wel is er een voorwaarde om mee te kunnen doen aan deze proef. Kandidaten moeten namelijk zelf hun theorie-examen reserveren op Mijn CBR.

Theorie-examens CDE

Ook voor een individueel theorie-examen kunnen de kandidaten in de avonduren terecht. Tot 18.00 uur kunnen hier ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.”Met deze proef onderzoeken we de behoefte van onze klanten over onze openingstijden en of ze bereid zijn een toeslag te betalen voor een examen in de avonduren”, aldus het CBR.


Terug naar overzicht
Website door Mint