Tip 10 CBR: Bereid je goed voor voordat begint

27 Oktober 2017

Het CBR is sinds kort gestart met een online campagne waarin het tips geeft aan jongeren en hun ouders om het autorijbewijs te halen. Er worden 14 tips gegeven en iedere dag legt Van Buuren 1 tip van het CBR naast haar eigen dienstverlening.

Vandaag tip 10 van het CBR:

Snel je rijbewijs halen, wat kun je zelf doen?

Snel je rijbewijs halen? Een goede voorbereiding is het halve werk! Het begint met het kiezen van een goede rijschool. Daarna goed leren en oefenen voor het theorie-examen en je zo goed mogelijk voorbereiden op het rijexamen.

Tips om snel je rijbewijs te halen

Wil je zo snel mogelijk je rijbewijs op zak hebben? Wij geven je handige tips om snel je rijbewijs te halen:

 • Als je een goede rijschool zoekt, maak dan een lijstje met vragen die je hebt. En vergelijk rijscholen met elkaar. Kies een rijschool met een gped slagingspercentage . Landelijk is het gemiddeld 50%;

Verkeersschool Van Buuren is een van de rijscholen met het hoogste slagingspercentage in Rijswijk over de afgelopen 12 maanden! Waar het gemiddelde in de examenplaats Rijswijk op 41 tot 45% ligt, ligt dit bij Van Buuren op 51 tot 55%. En dat over meer dan 200 examens!

 • Bereid je goed voor op het theorie-examen door een goede theoriecursus te volgen. De verkeerskennis is de basis voor je verdere verkeersdeelname. En je zult zien dat je er veel aan hebt tijdens de rijlessen;

Bij ons zit de theoriecursus GRATIS in je lespakket! De klassikale theoriecursus wordt gegeven in 4 sessies op dinsdagavond in Pijnacker. Wij adviseren om je thuis alvast voor te bereiden en het boek alsnog goed door te nemen. Het voordeel van klassikaal de theorie oefenen is dat je alle kennis opdoet en direct vragen kunt stellen aan de docent. Hiernaast gaan we ook samen oefenexamens behandelen. Zo weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om te slagen voor je theorie!

 • Je hebt jouw DigiD heb je nodig om via Mijn CBR een theorie-examen te reserveren, een rijschool te machtigen en een Gezondheidsverklaring naar het CBR te sturen. Geef nooit je DigiD aan een vreemde;

Uiteraard ontvang je ons bericht met de laatste stand van zaken wat betreft jouw gegevens en planning bij het CBR.

 • Reserveer op tijd zelf je theorie-examen via Mijn CBR . Of laat dat door je rijschool doen;

De wachttijden voor het theorie-examen van het Autorijbewijs zijn bij Van Buuren vaak korter dan de wachttijden bij het CBR. Dit kan zo maar een aantal weken schelen in je rijopleiding!

 • Machtig aan het begin van de rijopleiding de rijschool van je keuze via Mijn CBR;
 • Stuur meteen in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring naar het CBR;

Per 1 november is het niet meer mogelijk om via rijscholen een Eigen Verklaring in te dienen bij het CBR. Hiervoor dient de kandidaat zélf voor te zorgen! Als er al een aanvraag door Van Buuren is ingestuurd, voor 1 november, dan hoef je verder niets te doen en ontvang je vanzelf bericht.

 • Neem genoeg rijlessen. Laat dat bepalen door je rijopleider, die weet het beste hoeveel rijlessen je nodig hebt;

Bij Van Buuren starten wij de rijopleiding daarom ook áltijd met een intake van 90 minuten. Zo kan jouw coach een aardig beeld schetsen van wat je al kan, wat je nog moet leren en eventueel af moet leren. Zo kan hij een inschatting maken van jouw voertuigcontrole, verkeersinzicht en natuurlijk het aantal rijlessen dat je ongeveer nodig zult hebben om het rijbewijs te halen.

 • Denk erover na om een tussentijdse toets te doen. Dan ben je (nog) beter voorbereid op het rijexamen;

​Bij bijna al onze lespakketten is de Tussentijdse toets inbegrepen, zodat jij weet hoe een examen bij het CBR verloopt maar ook wat je allemaal al kunt en wat je nog bij moet leren volgens een examinator bij het CBR. Zo kom je beter voorbereid op het praktijkexamen!

 • Kies in overleg met je rijschool een geschikte datum en tijd voor je rijexamen

Bij Van Buuren houden wij jou op de hoogte wat betreft je vorderingen en wanneer je praktijkexamen zou kunnen gaan doen. Als je de theorie voor het Autorijbewijs hebt gehaald plannen wij de tussentijdse toets en het praktijkexamen voor je in. Dit gaat altijd in overleg met jou en op basis de beschikbaarheid die jij hebt doorgegeven. Je komt dus nooit voor verassingen te staan!

 • ​Check eerst of je alle documenten voor het rijexamen bij je hebt. En zorg dat je op tijd aanwezig bent bij het CBR. Dat scheelt weer in de zenuwen;

​Hierover zal jouw instructeur je alles over vertellen. Zeker richting het einde van je rijopleiding zal de instructeur je dit meerdere malen vragen!

 • Als je bent geslaagd voor je rijexamen, kun je na de examendag het rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Kijk wel even op de site van je gemeente wanneer je daar terecht kunt. De openingstijden kunnen verschillen en soms moet je een afspraak maken.

Benieuwd hoe jouw rijopleiding er uit kan komen te zien bij Van Buuren? Check dan de pagina van het Autorijbewijs, plan je intake en ervaar het zelf!

Alle tips van het CBR lees je hier.


Terug naar overzicht
Website door Mint