Tip 12 CBR: Check vooraf het slagingspercentage

31 Oktober 2017

Het slagingspercentage van jouw rijschool vind je op de site CBR Rijschoolgegevens. Daar heeft het CBR de slagingspercentages van alle rijscholen verzameld. Zo kun je jouw rijschool goed vergelijken met andere. Op de site is het slagingspercentage vermeld per rijschool en per rijbewijscategorie. Het gaat hierbij om de uitslagen van de rijexamens in de afgelopen vier kwartalen. Deze gegevens worden elk kwartaal vernieuwd.

Kies altijd een rijschool met goed slagingspercentage. Landelijk is het gemiddeld 50%. Kijk daarbij ook naar het gemiddelde slagingspercentage van de examenplaats waar je gaat afrijden. En als jouw rijschool in een landelijke organisatie werkt, check dan zijn slagingspercentage in jouw examenplaats.

Het slagingspercentage in Rijswijk is 41 tot 45% bij het eerste examen. Bij Van Buuren is dit 10% hoger dan gemiddeld! Van Buuren heeft in Rijswijk namelijk het hoogste slagingspercentage van de rijscholen die meer dan 200 examens per jaar afnemen! Namelijk 51 tot 55% bij het eerste examen en 51 tot 55% bij het herexamen.

Let op: Het slagingspercentage zegt niet alles over een rijschool. Check bijvoorbeeld ook of de rijschool een leskaart gebruikt, waarop jij je eigen vorderingen kunt volgen. En vraag natuurlijk vrienden en familie naar hun ervaringen met rijscholen.

Bij Van Buuren ben je daarom ook altijd zeker van:

  • Eigen digitale omgeving (portal en app);
  • Nieuwe of recente lesvoertuigen (11 Kia Rio's uit 2017 en 2 Hyundai Ioniqs uit 2016);
  • Een eigen - en vast - aanspreekpunt binnen Van Buuren;
  • Snelle doorlooptijd binnen je opleiding;
  • Beoordeling van 8,5 op basis van ruim 55000 beoordelingen.

Benieuwd hoe jouw rijopleiding er uit kan komen te zien bij Van Buuren? Check dan de pagina van het Autorijbewijs, plan je intake en ervaar het zelf!

Alle tips van het CBR lees je hier.


Terug naar overzicht
Website door Mint