Wijzigingen 2018 in SOOB Subsidie

12 Januari 2018
Wijzigingen 2018 in SOOB Subsidie

Een nieuw jaar betekent dat het huidige subsidiereglement wordt herzien en aangepast naar de huidige markt. Ten opzichte van afgelopen jaar zijn er een aantal zaken voor SOOB Subsidie veranderd.

De focus voor 2018 is op de bestaande medewerkers gezet. Dit subsidiepercentage was in 2017 nog 35%, in 2018 is dit 65%. SOOB draagt voor nieuwe medewerkers 50% bij in de opleidingskosten van de gehele rijopleiding.

Bedrijven worden gestimuleerd om hun huidige- en nieuwe medewerkers (verder) te scholen. Daarom is de subsidie voor het rijbewijs CE ook in 2018 beschikbaar en herzien t.o.v. vorig jaar. Om toekomstige chauffeurs aan te melden dienen zowel doorstromers (huidig personeel) als zij-instromers (nieuw personeel) een testdag gevolgd te hebben bij STL.

De grootste verandering is doorgevoerd voor doorstromers. Er geldt sinds 1 januari 2018 een verruimde definitie van doorstroom. U kunt ook kandidaten opleiden tot chauffeur en/of kraanmachinist die in dienst van een ander SOOB-bedrijf zijn (geweest).

Hierbij gelden de voorwaarden:

  • Wilt u een kandidaat opleiden tot chauffeur, dan geldt dat deze kandidaat al ten minste 12 maanden bij u in dienst is - of bij een andere werkgever die aan SOOB afdraagt - op basis van ten minste 32 uur per week.
  • Wilt u een kandidaat opleiden tot kraanmachinist, dan geldt dat deze kandidaat al ten minste 24 maanden bij u in dienst is - of bij een andere werkgever die aan SOOB afdraagt - op basis van ten minste 32 uur per week.

 


Terug naar overzicht
Website door Mint