Autolaadkraan opleiding en certificaat

Vraag meer informatie aan over Veilig werken met de Autolaadkraan!

Informatie aanvragenDirect inschrijven
 • Veilig werken met de autolaadkraan

  De autolaadkraan is één van de eerste hulpmiddelen op vrachtauto's om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen. De autolaadkraan kan voor het laden en lossen van bijvoorbeeld stenen, zand, oud ijzer of bomen gebruikt worden.

  Ieder jaar worden nog steeds circa 1.500 autolaadkranen verkocht, waarbij vermogens van 45 ton/meter of meer, geen uitzondering meer zijn. Aan de chauffeur worden dan ook hoge eisen gesteld als het gaat om lokale veiligheid.

  In de Arbowet is bovendien bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn, die verband houden met de arbeid, is gegarandeerd. De nadruk van de cursus ligt op het aspect veiligheid, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan grote risico's met zich meebrengt.

  Resultaat

  Certificaat incl. ARBO-Pas ‘Veilig werken met de autolaadkraan’.

  Doelgroep

  De cursus is bestemd voor warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die met een autolaadkraan moeten gaan of reeds werken met eigen ladingen. De minimale leeftijd van de cursist is 16 jaar. Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar, mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de cursus alleen onder ‘deskundig toezicht’ werken. ‘Deskundig toezicht’ houdt o.a. in dat er een toezichthouder in de nabijheid van de werkplek aanwezig is, dan wel direct oproepbaar is.

  Doel

  Veilig en volgens de ARBO-norm kunnen werken met een autolaadkraan.

  Duur opleiding

  1 dag.

  Toetsing/examen

  Praktijkexamen aan het eind van de cursus, intern door de docent. Bij slagen voor het examen ontvangt men een certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

  Incompany

  Deze cursus kan incompany worden gegeven bij een groepsgrootte van minimaal 3 tot maximaal 6 personen.

  Overig

   

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragenDirect inschrijven
 • Opleiding en prijzen

  Veilig werken met de autolaadkraan

  € 299,-

  *Prijs is exclusief CCV-registratiekosten à € 25,70 p.p.p.d.
  **Prijs is exclusief BTW voor bedrijven en vrijgesteld van BTW voor particulieren

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragenDirect inschrijven
 • Cursusdata

  Er zijn geen cursusdata gevonden.

 • OTIB Subsidie

  OTIB verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers naar geschoolde vaktalenten.


  Kijk voor meer informatie hier op de website van OTIB.Wilt u meer informatie of heeft u vragen over OTIB subsidie? Neem dan contact met ons op: bel 015 – 744 00 08 of stuur ons een e-mail.

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragen

  Direct inschrijven

Website door Mint