SOOB subsidie

De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert aangesloten transportbedrijven om huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak op te leiden en te scholen. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.

Bedrijven worden gestimuleerd om hun huidige- en nieuwe medewerkers (verder) te scholen. Om kandidaten chauffeurs aan te melden dienen zij een testdag gevolgd te hebben bij STL.

Naast de (rij)opleiding tot vrachtwagenchauffeur is er ook SOOB-subsidie beschikbaar voor chauffeursopleidingen en specialisaties in logistiek, verticaal transport en veiligheidsopleidingen. Veel van deze chauffeursopleidingen vallen ook onder de Nascholing Code 95 voor behoud Vakbekwaamheid en kunnen dus met subsidie gevolgd worden.

Van Buuren Rijopleiding en Training, als gecertificeerd opleider, biedt begeleiding van subsidieaanvraag tot praktijkexamen voor diverse opleidingen, waaronder:

Subsidie aanvragen

Via de website van SOOB Subsidiepunt, www.soobsubsidiepunt.nl, kunnen bedrijven eenvoudig subsidie aanvragen.