Taxipas halen

Proefles

Start je opleiding tot taxichauffeur met onze proefles en ontvang na afloop een lesadvies met duidelijkheid in tijd en kosten.

Start vandaag met het behalen van jouw Taxipas!

 • E-learning theorie (7 uur)
 • Theorie-examen
 • Praktijkopleiding (4 uur praktijkles)
 • Praktijkexamen

€ 1080

Reserveer je opleiding

Waarom kiezen voor Van Buuren?
Meer dan 0 taxi-leerlingen, vaste instructeur, hoog slagingspercentage en snelle examendata!

Hoe werkt het?

1.

Theorie-examen halen

Bereid je goed voor op het theorie-examen met onze online training.

2.

De opleiding

De opleiding bestaat uit praktijklessen & het CBR examen.

3.

Je rijbewijs behalen

Na het juist afleggen van het praktijkexamen van 85 minuten heb jij je Taxi-pas in handen!

Rijd iedereen veilig en comfortabel van A naar B met jouw Taxipas!

Wil je taxichauffeur worden en aan de slag met de taxipas? Volg dan onze opleiding voor de taxipas, speciaal ontworpen voor aspirant-beroepschauffeurs! Deze certificering bevestigt jouw professionele status als taxichauffeur en geeft je de bevoegdheid om het vak uit te oefenen.

Verschillende soorten voertuigen zijn onmisbaar voor het vervoeren van diverse passagiers, of het nu voor professioneel gebruik is of voor een ontspannen rit. Het besturen van een taxi vereist specifieke rijvaardigheden en kennis, en daarom is de taxipas essentieel voor chauffeurs die als taxichauffeur willen werken.

Onze opleiding begint met praktijklessen vanaf ons eigen trainingsveld in Pijnacker, Zuid-Holland. De instructeur zal je alle nodige tools en vaardigheden bijbrengen, van de basisvaardigheden tot geavanceerde technieken, die essentieel zijn voor het vak van professioneel taxichauffeur.

Wacht niet langer en plan direct een geschikte datum en tijd via onze boekingsmodule om jouw weg naar een carrière als professioneel taxichauffeur te starten, met de taxipas alvast in de pocket.

Veel gestelde vragen

Aan welke eisen moet ik voldoen om mijn taxipas te halen?

Om in aanmerking te komen voor een taxipas dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 1. Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
 2. Rijbewijs: Je moet in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs.
 3. Taalvaardigheid: Tijdens het examen is het gebruik van een tolk niet toegestaan, en het examen wordt volledig in het Nederlands afgenomen. Daarom is beheersing van de Nederlandse taal vereist.
 4. Autotype: Zowel schakel- als automaatauto’s komen in aanmerking voor het behalen van de taxipas.
 5. Verzorgd Uiterlijk: Het is belangrijk dat je een verzorgd uiterlijk hebt, passend bij het beroep van een taxichauffeur. Representatieve en nette kleding draagt bij aan een professionele uitstraling.

Geven jullie ook theoriecursus?

Ja, wij bieden een theoriecursus aan ter voorbereiding op het taxichauffeursexamen. Onze theoriecursus wordt klassikaal gegeven op onze locatie in Pijnacker. Voor meer informatie willen we je vragen via mail of telefoon contact op te nemen met onze afdeling Sales.

Wat moet ik regelen ter voorbereiding van mijn taxichauffeursexamen?

Voordat je het taxichauffeursexamen aflegt, is het essentieel om de volgende stappen te doorlopen:

 1. Theoriecertificaat Behalen:
  • Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat voor taxivervoer. Dit certificaat toont aan dat je de benodigde theoretische kennis hebt voor het beroep van taxichauffeur.
 2. Geldig B Rijbewijs:
  • Zorg ervoor dat je een geldig B rijbewijs hebt. Dit is een basisvereiste om in aanmerking te komen voor het taxichauffeursexamen.
 3. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG):
  • Regel een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) als onderdeel van de integriteit controle. Deze verklaring toont aan dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor het beroep van taxichauffeur.
 4. Medische Keuring bij KIWA:
  • Onderga een medische keuring bij de KIWA (Keuringsinstituut voor de Gezondheidszorg) en zorg ervoor dat je deze succesvol hebt doorstaan. De keuring beoordeelt of je fysiek en mentaal geschikt bent om als taxichauffeur te werken.
 5. Examenprocedure en -locatie:
  • Informeer jezelf over de specifieke procedure en vereisten voor het praktijkexamen in jouw regio. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de examenlocatie en de benodigde documenten die je moet meenemen op de dag van het examen.

Door deze stappen te volgen en je goed voor te bereiden, vergroot je de kans op een succesvolle afronding van je taxichauffeursexamen. Veel succes!

Wat is het verschil tussen een beperkte en een volledige taxipas?

Een beperkte taxipas en een volledige taxipas verschillen in de mate van bevoegdheid en de daarbij behorende rechten van de taxichauffeur.

 1. Beperkte Taxipas:
  • Een beperkte taxipas geeft beperkte bevoegdheden en is vaak gekoppeld aan specifieke diensten of gebieden.
  • Chauffeurs met een beperkte taxipas mogen mogelijk alleen bepaalde soorten taxidiensten uitvoeren of opereren binnen een specifiek geografisch gebied.
  • De opleiding en vereisten voor een beperkte taxipas kunnen minder uitgebreid zijn dan die voor een volledige taxipas.
 2. Volledige Taxipas:
  • Een volledige taxipas biedt een breder scala aan bevoegdheden en rechten aan de taxichauffeur.
  • Chauffeurs met een volledige taxipas hebben over het algemeen de vrijheid om verschillende soorten taxidiensten aan te bieden en in een uitgebreider geografisch gebied te opereren.
  • De opleiding en vereisten voor een volledige taxipas zijn doorgaans uitgebreider en omvatten mogelijk meer aspecten van het taxivak.

Het is belangrijk om te weten dat de specifieke regelgeving met betrekking tot taxipassen kan variëren per regio of land. Wij adviseren chauffeurs om contact op te nemen met de relevante lokale autoriteiten of onze opleidingsinstantie voor de meest actuele en specifieke informatie met betrekking tot taxipassen.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter

Opleiding Categorie:


Bericht:

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving