Veilig werken met de terminal trekker voor gevorderden
Het werken met terminal trekkers is niet meer weg te denken bij bedrijfsterminals van overslag- en transportbedrijven, er komen steeds meer goederen die vervoerd, op- en overgeslagen moeten worden. Jaarlijks gebeuren er in Nederland vele ongevallen op bedrijfsterreinen waar met terminal trekkers worden gewerkt, soms komen daarbij mensen om het leven.
Wettelijke verplichtingen bij het werken met een terminal trekker zijn onder andere:
- De minimumleeftijd van de werknemer is 18 jaar;
- Alleen personen met een aantoonbare opleiding mogen met de trekker werken;
- De trekker is in goede staat.
Resultaat
Certificaat incl. ARBO-Pas ‘Veilig werken met de terminal trekker’.
Doelgroep
De cursus is bestemd voor personen die in het dagelijks werk gebruik maken of moeten maken van een terminal trekker. De minimumleeftijd van de cursist is 18 jaar en heeft minimaal 2 jaar ervaring met het werken met een terminal trekker. Heb je minder of geen ervaring? Volg dan de opleiding voor beginners.
De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen. De cursist moet zelf zorgen voor veiligheidsschoenen.
Voorwaarden
De minimumleeftijd van de cursist is 18 jaar. In Nederland geldt geen rijbewijsplicht voor motorvoertuigen met beperkte snelheid volgens art.108 van WvW. Voor gebruik op eigen/afgesloten terrein dient de kandidaat te beschikken over het veiligheidscertificaat. Voor gebruik op de openbare weg dient de kandidaat te beschikken over het Trekkerrijbewijs (T) en/of Autorijbewijs (B).
Doel
Veilig en volgens de ARBO-norm kunnen werken met een terminal trekker.
Duur opleiding
1 dag.
Toetsing/examen
Praktijkexamen aan het eind van de cursus, intern door de docent.
Incompany
Deze cursus wordt uitsluitend incompany of op aanvraag gegeven, op basis van een groepsgrootte van minimaal 3 tot maximaal 6 personen.
Overig
- Deze cursus telt niet mee voor nascholingsuren in het kader van de nascholing Code 95.
- De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de cursus veiligheidsschoenen te dragen.
Opleiding en prijzen
Veilig werken met de terminal trekker voor gevorderden
€ 249,-
* Prijs is exclusief BTW voor bedrijven en vrijgesteld van BTW voor particulieren.
STOOF-SUBSIDIE
De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) ondersteunt flexorganisaties in Nederland bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en vaste medewerkers. Het opleiden van flexkrachten is van essentieel belang. Flexorganisaties kunnen een beroep doen op STOOF voor advies, financiële ondersteuning, kennis en hulp bij implementatie.
Wilt u meer informatie of heeft vragen over STOOF-subsidie?Neem dan contact met ons op: bel 015 – 744 00 08 of stuur ons een e-mail.
U kunt ook een kijkje nemen op de website van STOOF.