Home  ›  Nieuws  ›  VCA

Nieuws


Alle rijlessen, cursussen en examens tot 20 mei geannuleerd

15 Maart 2020  

Verkeersschool Van Buuren heeft de ontwikkelingen rondom het Corona virus de afgelopen periode nauwlettend gevolgd en volgt de richtlijnen van het RIVM. Uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers staan bij ons op de eerste plaats. Om die reden is dan ook besloten om alle rijlessen, cursussen en examens tot en met 19 mei te annuleren.

Het is voor iedereen een onzekere tijd en we willen dan ook zo goed mogelijk voor iedereen klaarstaan om deze periode met elkaar te overbruggen. Bij Van Buuren gebruiken we deze periode ook om samen met onze medewerkers te kijken naar ontwikkelingen binnen onze organisatie en het optimaliseren van onze dienstverlening. Als u hier ideeën over heeft zijn deze van harte welkom, we gaan graag met u in gesprek!

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen die ons bereiken met daarbij ons antwoord . Indien uw vraag/antwoord er niet bij staat kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. 

Houd ik mijn cursus/rijlessen tegoed?
•    Ja, alle cursussen, rijlessen en examens worden verschoven. De maatregelen die op dit moment van kracht zijn gelden tot 20 mei. Tijdens de landelijke persconferentie is aangegeven dat in de week van 12 mei aangekondigd wordt hoe de periode na 20 mei er uit zal zien. Zodra duidelijk is wanneer de lessen en cursussen weer kunnen gaan opstarten zullen we een nieuwe lesplanning maken.

Kan ik een spoedopleiding krijgen nu ik vrij ben van school / werk?
•    Nee, onze rijlessen worden allemaal stopgezet, er kunnen ook geen examens afgenomen worden.

Kan ik mijn geld terug krijgen?
•    Nee, we storten geen geld retour, u houdt uw ingekochte lessen of cursus tegoed tot 31-12-2020.

Moet ik zelf bellen als ik weer lessen of een cursus wil inplannen?
•    Nee dat is niet nodig, onze afdeling Customer Care neemt contact met u op zodra we een nieuwe planning kunnen maken. 

Is Van Buuren gesloten tot 20 mei?

•    Nee, ons kantoorpersoneel staat voor u klaar zoals u van ons gewend bent. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur. Op Zaterdag is ons kantoor gesloten. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 015-744 00 08.

Lees meer over: Alle rijlessen, cursussen en examens tot 20 mei geannuleerd

Van Buuren wederom 3 jaar BBL-opleider van STL!

Van Buuren wederom 3 jaar BBL-opleider van STL!

3 November 2017  

Van Buuren is opnieuw gekozen als BBL-opleider voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek! De gunning namens STL geldt voor de komende 3 jaar.

De komende 3 jaar zal Van Buuren weer opleidingen verzorgen voor het Autorijbewijs (B), Vrachtautorijbewijs (C) en rijbewijs Vrachtauto met aanhanger (CE) aan leerlingen die de BBL-opleiding 'Chauffeur Goederenvervoer' volgen bij STLwerkt.

Lees meer over: Van Buuren wederom 3 jaar BBL-opleider van STL!

Tip 14 CBR: Teveel last van zenuwen? Kies een faalangstexamen!

2 November 2017  

Zenuwachtig voor je praktijkexamen? Relax, je bent echt niet de enige! Een beetje gezonde spanning voor het afrijden hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. En als je goed voorbereid bent, komt het vaak goed.

Vandaag de laatste tip van het CBR: Kiezen voor een faalangstexamen, ja of nee?

Lees meer over: Tip 14 CBR: Teveel last van zenuwen? Kies een faalangstexamen!

Eigen verklaring wordt Gezondheidsverklaring

Eigen verklaring wordt Gezondheidsverklaring

5 Oktober 2017  

Per 1 november is het niet meer mogelijk om via rijscholen een Eigen Verklaring in te dienen bij het CBR. Hiervoor dient de kandidaat zélf voor te zorgen! Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf een Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens.

Lees meer over: Eigen verklaring wordt Gezondheidsverklaring

Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

13 Juli 2017  

Sinds begin vorig jaar is het voor werkgevers in de branche Transport en Logistiek mogelijk om nieuwe chauffeurs op te leiden met extra hoge subsidies tot wel 80% van de opleidingskosten. Via het project '2000 chauffeurs gezocht' hebben er het afgelopen anderhalfjaar al een groot aantal nieuwe chauffeurs de arbeidsmarkt betreed.

Lees meer over: Project '2000 chauffeurs gezocht' verlengd!

Wijzigingen VCA examens per 1 september 2017

13 Juli 2017  

Vanaf 1 september 2017 wijzigen de eind- en toetstermen van de VCA examens. Met deze wijzigingen, welke de grootste in de afgelopen 10 jaar zijn, worden ook gelijk de wijzigingen voor de nieuwe examens doorgevoerd.

Lees meer over: Wijzigingen VCA examens per 1 september 2017

Nieuwe vraagvormen in VCA-examens per 1 september

6 Juni 2017  

Per 1 september 2017 zullen er nieuwe vraagvormen worden toegevoegd aan de VCA-examens. U vindt hier een proefexamen om een indruk te krijgen van de komende wijzigingen. Het proefexamen is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Lees meer over: Nieuwe vraagvormen in VCA-examens per 1 september

Geen digitale examens bij VCA cursus 17 juni

6 Juni 2017  

Wegens onderhoud bij het examenbureau is het na afloop van de VCA cursus op 17 juni niet mogelijk om digitaal examens te doen. De examens worden daarom 'ouderwets' schriftelijk met pen en papier afgenomen.

Lees meer over: Geen digitale examens bij VCA cursus 17 juni

Vrachtvervoer over de weg in 2016 toegenomen

Vrachtvervoer over de weg in 2016 toegenomen

22 Maart 2017  

In 2016 werd 657 miljoen ton aan goederen over de weg vervoerd door Nederlandse voertuigen. Dat is een stijging van 2,5% ten opzichte van een jaar eerder.

Lees meer over: Vrachtvervoer over de weg in 2016 toegenomen

Aanvraag UWV scholingsvoucher na 3 maart niet meer mogelijk

Aanvraag UWV scholingsvoucher na 3 maart niet meer mogelijk

27 Februari 2017  

Vanaf 3 maart 2017 is het niet meer mogelijk om de UWV scholingsvoucher aan te vragen. Donderdag 16 februari ging er al de melding uit dat het budget bij het UWV bijna op was.

Lees meer over: Aanvraag UWV scholingsvoucher na 3 maart niet meer mogelijk

Website door Mint