Motorrijbewijs

Start vandaag met het halen van jouw motorrijbewijs!

 • Voor alle categorieën, A1 (al vanaf 17 jaar!), A2, A met Code 80 en A.
 • Plan meteen zelf jouw proefles!
 • Persoonlijke begeleiding van ervaren instructeurs.
 • AVB volledig op ons eigen verkeersoefenterrein.
 • Termijn betaling mogelijk.

Reserveer je proefles

AVB | Pakket 1

 • 9 lesuren
 • Praktijkexamen AVB
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€610,-
Meest gekozen pakket

AVB | Pakket 2

 • 13 lesuren
 • Praktijkexamen AVB
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€800,-

AVB | Pakket 3

 • 15 lesuren
 • Praktijkexamen AVB
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€895,-

De rijlessen

De motorrijlessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur. Motorrijles voor je AVB doe je bij onze vestiging in Pijnacker, op ons eigen oefenterrein. De rijlessen voor de AVD starten ook vanaf onze vestiging in Pijnacker.

Goed om te weten

Zonder geldig theoriecertificaat mag je geen examen voertuigbeheersing (AVB) doen en je mag geen rijlessen op de openbare weg volgen. Als je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs zijn deze beperkingen niet van toepassing.

AVD | Pakket 1

 • 17 lesuren
 • Praktijkexamen AVD
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€1195,-
Meest gekozen pakket

AVD | Pakket 2

 • 21 lesuren
 • Praktijkexamen AVD
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€1410,-

AVD | Pakket 3

 • 25 lesuren
 • Praktijkexamen AVD
 • Inclusief helm, motor & verzekering tijdens je lessen en examen.
€1625,-
Waarom kiezen voor Van Buuren?
Meer dan 0 motorleerlingen, vaste instructeur, hoog slagingspercentage en snelle examendata!

Hoe werkt het?

1.

Start proefles

Begin met een proefles op ons terrein in Pijnacker, waar je niet alleen kennismaakt met het motorrijden, maar waar we ook samen het juiste lespakket voor jou bepalen.

2.

AVB

In AVB-lessen focus je op motorbeheersing met oefeningen zoals slalommen en noodstoppen. Deze training bereidt je voor op zowel het beheersen van de motor als het examen.

3.

AVD

Tijdens AVD-lessen leer je veilig en zelfverzekerd op de weg rijden. Dit bereidt je goed voor op het AVD-rijexamen en het succesvol navigeren in het verkeer.

4.

Je rijbewijs behalen

Na het behalen van beide examens ontvang je jouw motorrijbewijs. Het avontuur kan beginnen!

Files vermijden? Haal snel je motorrijbewijs!

Wil je snel je motorrijbewijs behalen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met onze jarenlange ervaring en professionele instructeurs zorgen we ervoor dat jij snel en veilig de weg op kunt, dit kan al binnen enkele weken!

Bij Van Buuren streven we naar de hoogste kwaliteit in onze opleidingen. We maken gebruik van moderne lesmaterialen en zorgen ervoor dat onze motoren altijd goed onderhouden zijn, wat een optimale leeromgeving garandeert.

Onze opleiding begint met praktijklessen voor het AVB (Algemene Voertuigbeheersing) op ons eigen oefenterrein. Dit terrein biedt een veilige en gecontroleerde omgeving waarin je de basisvaardigheden van het motorrijden kunt oefenen. Nadat je succesvol het AVB-examen hebt afgelegd, ga je samen met de instructeur en een medeleerling de weg op om je voor te bereiden op het AVD (Algemene Verkeersdeelname) examen.

Waar wacht je nog op? Plan direct een datum en tijd via onze boekingsmodule bovenaan de pagina en zet de eerste stap naar jouw motorrijbewijs en het plezier van motorrijden!

Veel gestelde vragen

Waar en wanneer vinden de motorrijlessen plaats?

De AVB-motorrijlessen vinden plaats op ons eigen oefenterrein achter ons pand in Pijnacker, en dit gebeurt op dinsdag en woensdagavond, vanaf 17:00 uur. Hierdoor wordt de volledige duur van de les benut voor instructie en praktijktraining, zonder tijd te verspillen aan het heen en weer rijden naar verschillende locaties.

De AVD-motorrijlessen starten ook vanaf onze vestiging in Pijnacker en worden aangeboden op dinsdag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 21:00 uur, en op zaterdag tot 17:00 uur. Op deze manier zorgen we ervoor dat de lessen flexibel zijn en aansluiten bij verschillende schema’s. Ook tijdens de AVD motorrijlessen wordt de volledige duur van de les benut voor instructie en praktijktraining.

Wat is de minimale leeftijd om motorrijlessen te volgen?

De minimumleeftijd voor motorrijlessen hangt af van het type motorrijbewijs dat je wilt behalen:

 • Motorrijbewijs A1: Je kunt beginnen met motorrijlessen voor de categorie A1 als je 17 jaar of ouder bent. Je moet ook je theorie-examen halen of in het bezit zijn van een autorijbewijs. Het AVB-examen en het AVD-examen mag je pas afleggen vanaf je 18e verjaardag.
 • Motorrijbewijs A2: Als je het A2-rijbewijs wilt behalen, moet je minimaal 20 jaar oud zijn om met de motorrijlessen te beginnen. Het AVB-examen en het AVD-examen zijn ook pas toegankelijk vanaf je 20e verjaardag.
 • Motorrijbewijs A: Om het volledige A-rijbewijs te behalen, moet je minimaal 24 jaar oud zijn. Je kunt echter vanaf je 22e al met de motorrijlessen starten. Het AVB-examen is beschikbaar vanaf je 22e verjaardag, terwijl het AVD-examen pas kan worden afgenomen vanaf je 24e verjaardag.
 • Van A1 naar A2 of van A2 naar A: Als je al een A1- of A2-rijbewijs hebt, hoef je niet alle examens opnieuw te doen. Je kunt direct beginnen met de rijlessen voor het volgende rijbewijsniveau (A2 of A) en een gecombineerd praktijkexamen afleggen. De minimumleeftijd voor doorstromers is lager.
 • Code 80: A-rijbewijs vanaf 21 jaar: Je kunt het A-rijbewijs met code 80 behalen vanaf je 21e verjaardag. Deze code geeft je het recht om op driewielige motorrijtuigen met een vermogen vanaf 15 kW te rijden. Na 2 jaar wordt dit omgezet naar een volledig A-rijbewijs.

Het is belangrijk om te onthouden dat de minimumleeftijden van toepassing zijn op verschillende categorieën van motorrijbewijzen en dat je de vereiste leeftijd moet hebben bereikt om aan de desbetreffende rijlessen en examens te beginnen.

Wat is het verschil tussen AVB en AVD?

AVB (Voertuigbeheersing):

 • De AVB-opleiding vindt plaats op ons eigen oefenterrein.
 • Je leert motorbeheersing en basisvaardigheden, zoals slalommen, uitwijken en remmen.
 • Het doel is om controle te hebben over de motor in verschillende situaties.

AVD (Verkeersdeelneming):

 • Tijdens de AVD-opleiding ga je de openbare weg op.
 • Je leert omgaan met verkeerssituaties en andere weggebruikers.
 • Het doel is om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Op wat voor motoren geven jullie rijles?

Voor onze motorrijlessen hanteren we verschillende modellen, afgestemd op de verschillende rijbewijscategorieën.

A rijbewijs (en code 80): Voor het behalen van het A rijbewijs gebruiken we de Honda CB650. Deze motor biedt de kracht en stabiliteit die nodig is voor het besturen van zwaardere motoren.

A2 rijbewijs: Bij het A2 rijbewijs maken we gebruik van de Honda CB500F. Deze motor is ideaal voor het aanleren van vaardigheden op een iets lichtere machine, passend bij de vereisten van de A2-categorie.

A1 rijbewijs: Voor het A1 rijbewijs hebben we de KTM Juke, een wendbare 125cc-motor.

Wil je zeker weten of je lengte het rijden op een motor niet belemmert? Je bent altijd welkom om langs te komen en even te passen!

 

Is het mogelijk om theorieboeken bij jullie te kopen?

Absoluut! Bestel eenvoudig je theorieboeken en oefenexamens via onze theorieshop. Zo ben je uitstekend voorbereid op het theorie-examen.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

Het aanvragen van je theorie-examen kan eenvoudig worden gedaan via Van Buuren, telefonisch of per e-mail.

We hebben echter een machtiging nodig om de examens namens jou aan te vragen. Zonder deze machtiging kunnen we dit helaas niet doen. Ons rijschoolnummer dat je hiervoor nodig hebt, is 3723N1.

Om ons te machtigen, log je in op mijn.cbr.nl met je DigiD. Vervolgens vul je ons rijschoolnummer in en selecteer je ‘Verkeersschool van Buuren B.V.’.

Nadat de machtiging is ingesteld, ontvang je een bevestiging van de machtiging en vragen wij je om contact met ons op te nemen.

Wil je goed voorbereid zijn op je theorie-examen? Bestel je les en oefenmateriaal via onze theorieshop

Hoe lang is mijn theorie geldig?

Het theoriecertificaat voor de categorie A heeft een geldigheidsduur van 1,5 jaar. Binnen deze periode dien je niet alleen te slagen voor het theorie-examen maar ook voor het AVD-praktijkexamen.

Een belangrijk punt om te onthouden is dat een negatieve uitslag bij het theorie-examen niet definitief is. Als je niet slaagt, kun je altijd een nieuw theorie-examen reserveren en opnieuw een poging wagen.

Het is van cruciaal belang te weten dat je pas na het behalen van het theoriecertificaat in aanmerking komt om deel te nemen aan het AVD-praktijkexamen.

Daarnaast heeft het AVB-examen een geldigheidstermijn van 1 jaar. Dit betekent dat je, nadat je het AVB-examen hebt behaald, ook binnen 1 jaar het AVD-praktijkexamen met succes moet afronden om je motorrijbewijs te verkrijgen.

Heb je meer vragen of behoefte aan verdere informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen.

Wat is examenmachtiging en hoe werkt het?

Examenmachtiging betekent dat je ons toestemming geeft om examens voor je aan te vragen en in te plannen.

Bij het theorie-examen en de tussentijdse toets is enkel een machtiging nodig, voor het praktijkexamen komt er ook een gezondheidsverklaring bij.

Let op! Per examen (theorie, tussentijdse toets en het praktijkexamen) dien je een nieuwe machtiging aan ons te verlenen. 

Je kunt ons machtigen door in te loggen op mijn.cbr.nl met je DigiD en ons rijschoolnummer 3723N1 in te vullen, waarbij je ‘Verkeersschool van Buuren B.V.‘ selecteert. Zodra dit is bevestigd, nemen dan telefonisch contact met ons op om dit door te geven.

Ik heb moeite met leren, dyslexie of concentratieproblemen, wat nu?

Als je moeite hebt met leren, dyslexie ervaart of concentratieproblemen hebt, bieden we speciale les en/of examenopties om aan jouw behoeften te voldoen. Je kunt deze behoeften in vertrouwen aan ons doorgeven. De theorie-examenopties omvatten onder andere verlengde examens, examens in het Engels en voorgelezen examens.

Let op: voor een aangepaste examenoptie kan een toeslag gelden!

Bij welke omstandigheden gaan mijn lessen of het examen niet door?

We streven er altijd naar om je rijlessen door te laten gaan. In het geval van ziekte van de instructeur, bieden we indien gewenst een vervangende instructeur aan.

Bij ongunstige weersomstandigheden (gladheid, ijzel, storm etc), waarin het CBR het examen niet laat doorgaan, wordt er direct gezocht naar een nieuwe datum op korte termijn. Dit geldt ook voor rijlessen die om dezelfde reden geannuleerd moeten worden. We streven ernaar om ongemak tot een minimum te beperken en een soepele voortgang van je rijopleiding te garanderen.

Kan ik mijn rijles annuleren?

Geplande rijlessen kunnen doorgaans niet geannuleerd worden, behalve in bijzondere omstandigheden. Bij vragen of onvoorziene situaties verzoeken wij je vriendelijk om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we samen naar een passende oplossing zoeken.

Hier is echter een uitzondering op de regel: als onze Customer Care afdeling erin slaagt om de geannuleerde les op te vullen, worden er geen kosten in rekening gebracht. In plaats daarvan krijg je een tegoed, waarmee je een nieuwe les kunt plannen. Het is belangrijk te benadrukken dat deze mogelijkheid alleen geldt als de les succesvol wordt opgevuld. Neem gerust contact met ons op voor verdere ondersteuning bij het plannen van je rijlessen.

Kan ik in termijnen betalen voor mijn motorrijlessen?

Ja, we begrijpen dat een motorrijbewijs een investering kan zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ons standaard betalingsplan omvat 3 termijnen:

 • 50% bij inschrijving
 • 25% bij de start van de rijlessen
 • 25% 1 maand na de aanvang van de rijlessen

Als dit niet haalbaar is, kun je contact opnemen met onze Customer Care afdeling, en dan helpen we je bij het opstellen van een aangepast betalingsplan. Houd er rekening mee dat alle betalingen uiterlijk 7 dagen voor je AVD-examen moeten zijn voldaan.

Krijg ik een vaste instructeur voor mijn motorrijlessen?

Je wordt altijd gekoppeld aan een vaste instructeur, maar in geval van ziekte of afwezigheid van je instructeur zorgen wij voor vervanging, zodat je motorrijlessen gewoon doorgaan. Eventuele wijzigingen worden ruim van tevoren aan jou gecommuniceerd. Mocht je tijdens de vakantie van je instructeur lessen willen voortzetten, dan kun je tijdelijk met een andere instructeur rijden.

Is er de mogelijkheid om privéles te volgen?

In principe worden de motorrijlessen standaard gegeven in groepsverband, met 4 leerlingen totaal bij het AVB gedeelte en 2 leerlingen bij AVD per instructeur. Echter, begrijpen wij dat sommige leerlingen zich prettiger voelen bij 1-op-1 lessen. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot privélessen. Als je interesse hebt in individuele motorrijlessen, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan klaar om aan jouw specifieke behoeften tegemoet te komen en een lesprogramma op maat aan te bieden.

Wat voor kleding moet ik aan tijdens de lessen en het examen?

Tijdens de motorrijlessen en het examen is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Wij adviseren het volgende:

 • Stevige schoenen – die de enkels bedekken
 • Lange broek
 • Motorjas (deze is bij ons te leen)
 • Motorhelm (deze is ook bij ons te leen)
 • Motorhandschoenen (deze zijn ook te leen)

Indien je eigen kleding hebt die voldoet aan de juiste veiligheidsnormen, mag je deze zeker dragen. Het is van essentieel belang dat de kleding bescherming biedt tijdens het motorrijden. Voor extra comfort en veiligheid stellen wij leenkleding ter beschikking, maar je eigen geschikte kleding dragen is dus toegestaan.

Is het mogelijk om een opfrisles bij jullie te boeken?

Zeker weten! Of je nu lang niet op de motor hebt gereden, eens een ongeluk hebt gehad, of gewoon behoefte hebt aan een opfrisles, bij ons ben je aan het juiste adres. Bovendien kun je de opfrisles ook volgen met je eigen motor. Samen bepalen we de benodigde tijd, zodat je met vernieuwd zelfvertrouwen en vertrouwd met je voertuig weer de weg op kunt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Wat doet ons kantoor voor jou?

Na je inschrijving is onze Customer Care afdeling er om al jouw vragen te beantwoorden. Ze zijn jouw eerste aanspreekpunt voor allerlei zaken, of het nu gaat om het verplaatsen of annuleren van je rijles, een vraag over je factuur of als je iets anders wilt bespreken. Zij staan klaar om je te assisteren.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter

Opleiding Categorie:


Bericht:

Motor

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving