Scooterrijbewijs halen

Meest gekozen pakket

Dagopleiding scooter

 • Snelle CBR examendatum
 • Altijd examen in de regio
 • Inclusief helm, scooter & verzekering
€395,-

All-in-one rijopleiding scooter

 • Combineer je theorie en praktijk!
 • Snelle CBR examendatum
 • Altijd examen in de regio
 • 5 GRATIS online theorie-oefenexamens
 • Inclusief helm, scooter & verzekering
€515,-

Reserveer je dagopleiding

Waarom kiezen voor Van Buuren?

Meer dan 0 scooterleerlingen, een vaste instructeur, hoog slagingspercentage en snelle examendata!

Hoe werkt het?

1.

Reserveer je dagopleiding

Reserveer snel jouw dagopleiding en wij nemen spoedig contact met je op om je voor te bereiden. Direct daarna kan het aftellen beginnen! Schrijf je vandaag nog in voor een snelle weg naar jouw scooter rijbewijs.

2.

Dagopleiding en examen

Na een duidelijke instructie ga je samen met de instructeur intensief oefenen en vervolgens de weg op richting het examen. Ben je klaar voor de ultieme vrijheid op twee wielen?

3.

Je rijbewijs in handen!

Na het succesvol afronden van het praktijkexamen, heb je eindelijk jouw scooterrijbewijs in handen. Maak direct een afspraak bij de gemeente om jouw pasje op te halen en het avontuur kan eindelijk van start gaan! Twijfel niet langer en plan je dagopleiding in.

Jouw weg naar vrijheid op twee wielen!

Wil je snel je bromfietsrijbewijs behalen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze ervaren instructeurs zorgen we ervoor dat je veilig en snel de weg op kunt, mogelijk zelfs binnen één dag!

Bij Van Buuren streven we naar topkwaliteit in onze opleidingen. We maken gebruik van moderne lesmaterialen en zorgen ervoor dat onze scooters altijd in optimale conditie verkeren, waardoor we een ideale leeromgeving kunnen garanderen. Wacht niet langer en begin vandaag nog aan jouw avontuur op de scooter!

Ons eigen verkeersoefenterrein vormt het startpunt van de praktijkopleiding. Hier kun je, in een veilige omgeving, de basisvaardigheden van het scooter rijden oefenen voordat je de uitdaging van de openbare weg aangaat.

Wacht niet langer! Plan direct een datum en tijd via onze boekingsmodule bovenaan deze pagina en zet de eerste stap naar jouw vrijheid op twee wielen!

Veel gestelde vragen

Op welke leeftijd kan ik beginnen met het halen van mijn bromfietsrijbewijs?

Je mag rijden op een brommer of scooter vanaf 16 jaar of ouder.

Maar dit betekent niet dat je moet wachten tot je 16 jaar bent om te beginnen! Je kunt starten met het theorie-examen vanaf het moment dat je 15,5 jaar oud bent. Het reserveren van een theorie-examen kan zelfs eerder, zolang je op het examenmoment minimaal 15,5 jaar oud bent. Het theorie-examen wordt afgenomen op een CBR examenlocatie, waarvan de dichtstbijzijnde locaties Rijswijk, Schelluinen en Barendrecht zijn. Wat betreft de praktijklessen, hoef je nog geen 16 jaar oud te zijn om te beginnen, zolang je de theorie hebt gehaald. Het praktijkexamen bij het CBR mag je pas vanaf je 16e afleggen. Je kunt dus plannen om op jouw 16e verjaardag jouw bromfietsrijbewijs te behalen!

Geven jullie ook theorie training voor de scooter?

Ja, we bieden een online klassikale theorie cursus aan voor de scooter opleiding.

De kosten voor deze cursus bedragen 20 euro.

Wil je deelnemen aan onze scooter theoriecursus? Neem dan gerust contact met ons op! De cursus wordt gehouden via Microsoft Teams, waardoor je gemakkelijk vanuit huis kunt deelnemen. We zorgen voor een interactieve sessie met ruimte voor al je vragen. Je kunt ons bereiken via +015 744 00  08. Kies optie 1 in keuzemenu om bij de afdeling sales terecht te komen. Ben je al bezig met de opleiding? Kies dan optie 2 voor onze customer care. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen met de inschrijvingsprocedure.

Wil je liever zelf leren? In onze theorieshop vind je het theorieboek en oefenexamens!

Heb je meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hoe vraag ik mijn theorie-examen aan?

Het aanvragen van je theorie-examen kan eenvoudig worden gedaan via Van Buuren, telefonisch of per e-mail.

We hebben echter een machtiging nodig om de examens namens jou aan te vragen. Zonder deze machtiging kunnen we dit helaas niet doen. Ons rijschoolnummer dat je hiervoor nodig hebt, is 3723N1.

Om ons te machtigen, log je in op mijn.cbr.nl met je DigiD. Vervolgens vul je ons rijschoolnummer in en selecteer je ‘Verkeersschool van Buuren B.V.’.

Nadat de machtiging is ingesteld, ontvang je een bevestiging van de machtiging en vragen wij je om contact met ons op te nemen.

Wil je goed voorbereid zijn op je theorie-examen? Bestel je les en oefenmateriaal via onze theorieshop

Hoe lang is mijn theorie geldig?

Als je met succes het theorie-examen voor de categorie AM hebt afgelegd, is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Dit betekent dat je binnen 1,5 jaar na het behalen van je theorie-examen ook moet slagen voor het praktijkexamen van het bromfietsrijbewijs. Het is belangrijk om te onthouden dat een negatieve uitslag bij het theorie-examen niet definitief is. Je hebt de mogelijkheid om een nieuw theorie-examen te reserveren en opnieuw het theorie-examen af te leggen.

Hoe machtig ik Van Buuren voor mijn bromfietsrijbewijs-examens?

Je kunt Van Buuren machtigen voor je bromfietsrijbewijs-examens door in te loggen op mijn.cbr.nl met je DigiD.

Vul ons rijschoolnummer, 3723N1, in en selecteer ‘Verkeersschool van Buuren B.V.’.

Na deze machtiging ontvang je een bevestiging, en dan nemen wij contact met je op om de examens te plannen. Het is een eenvoudige en handige manier om snel toegang te krijgen tot beschikbare examenplekken.

Krijg ik vrij van school voor mijn praktijkexamen?

In de meeste gevallen kun je vrij krijgen van school voor je praktijkexamen, tenzij er op dat moment toetsen of schoolexamens gepland zijn. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de school om te informeren over de mogelijkheid om vrij te krijgen voor het praktijkexamen.

Ik heb moeite met leren, dyslexie of concentratieproblemen, wat nu?

Als je moeite hebt met leren, dyslexie ervaart of concentratieproblemen hebt, bieden we speciale les en/of examenopties om aan jouw behoeften te voldoen. Je kunt deze behoeften in vertrouwen aan ons doorgeven. De theorie-examenopties omvatten onder andere verlengde examens, examens in het Engels en voorgelezen examens.

Let op: voor een aangepaste examenoptie kan een toeslag gelden!

Waar doe ik praktijkexamen?

Het praktijkexamen wordt afgenomen op verschillende examenlocaties. Mogelijke locaties voor het praktijkexamen zijn:

 • Zoetermeer
 • Gouda
 • Rotterdam
 • Rijswijk
 • Leiden

Wat moet ik meenemen naar de dagopleiding en het praktijkexamen?

Een geslaagde dagopleiding voor het bromfietsrijbewijs vereist een zorgvuldige voorbereiding en het meenemen van essentiële documenten om annulering van het praktijkexamen te voorkomen. Belangrijke items die je niet mag vergeten zijn:

 1. Een geldig identiteitsbewijs,
 2. De oproepkaart voor het praktijkexamen
 3. Het geldige uitslagformulier van het theorie-examen categorie AM.

Controleer deze documenten ruim van tevoren en bespreek ze met je instructeur om onnodige complicaties op de examendag te vermijden. Stevige schoenen en handschoenen zijn aanbevolen, samen met je eigen lunch. Als je een eigen helm hebt, neem deze dan mee, anders is er een beschikbaar om te lenen. Een goede voorbereiding vermindert stress op de dag van het praktijkexamen.

Moet ik zelf naar het CBR komen voor het praktijkexamen?

Nee, dat is niet nodig.

Onze dagopleiding voor het bromfietsrijbewijs start en eindigt vanaf onze vestiging in Pijnacker. De dag begint om 08.30 uur met een introductie en een korte terugkoppeling op de theorie. Rond 09.30 uur stappen we op de scooters en oefenen we de vaardigheden op ons oefenterrein. Na deze oefensessie gaan we veelvuldig rijden in de omgeving van de CBR examenlocatie.

Om 13.30 uur beginnen de praktijkexamens bij het CBR. Rond 15.30 uur keren we terug naar onze vestiging in Pijnacker, waar we rond 16.00 uur aankomen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het zelfstandig reizen naar het CBR voor het praktijkexamen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Het volledige bedrag voor de dagopleiding dient voor aanvang in één keer te worden voldaan. We hanteren deze betaalwijze als standaardprocedure. Echter, begrijpen we dat in bepaalde gevallen termijnbetalingen meer geschikt kunnen zijn. Als je geïnteresseerd bent in termijnbetalingen, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. We kunnen dan samen kijken naar de mogelijkheden en wellicht een passende regeling treffen.

Kan ik mijn dagopleiding annuleren of wijzigen?

Geplande dagopleidingen kunnen doorgaans niet geannuleerd worden binnen een termijn van twee weken, met uitzondering van bijzondere omstandigheden.

Hier is echter een uitzondering op de regel: als onze Customer Care afdeling erin slaagt om de geannuleerde dagopleiding op te vullen, worden er geen kosten in rekening gebracht. In plaats daarvan krijg je een tegoed, waarmee je een nieuwe dagopleiding kunt plannen. Het is belangrijk te benadrukken dat deze mogelijkheid alleen geldt als de dagopleiding succesvol wordt opgevuld.

Bij vragen of onvoorziene situaties verzoeken wij je vriendelijk om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we samen naar een passende oplossing zoeken.

Is er privéles mogelijk voor de dagopleiding?

In de reguliere dagopleiding wordt normaal gesproken lesgegeven in groepjes van 3 leerlingen met 1 instructeur. Echter, als je de voorkeur geeft aan privélessen binnen de dagopleiding, is dit zeker mogelijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en om informatie te verkrijgen over privélesopties binnen de dagopleiding.

Is het mogelijk om een opfrisles bij jullie te boeken?

Absoluut! Als je al in het bezit bent van je scooterrijbewijs, maar behoefte hebt aan een opfrisles, is dat zeker mogelijk. We stemmen samen af op hoeveel uur je denkt dat je nodig hebt, en zorgen ervoor dat je met hernieuwd vertrouwen de weg op gaat. Neem contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Wat doet ons kantoor voor jou?

Na je inschrijving is onze Customer Care afdeling er om al jouw vragen te beantwoorden. Ze zijn jouw eerste aanspreekpunt voor allerlei zaken, of het nu gaat om het verplaatsen of annuleren van je rijles, een vraag over je factuur of als je iets anders wilt bespreken. Zij staan klaar om je te assisteren.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter

Opleiding Categorie:


Bericht:

Scooter

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving