Home  ›  Rijopleidingen  ›  Taxipas  ›  Praktijk
Je kunt nu zelf je eerste rijles online plannen (24/7). Snel en simpel, klik op de groene button Plan je eerste rijles

Taxipas taxichauffeur

Vraag meer informatie aan over de Taxi-opleiding!

Informatie aanvragenDirect inschrijven
 • Praktijk Taxipas

  Na de intest en de theorie is de praktijkopleiding de laatste horde die je dient te nemen op weg naar de taxipas. Je weet inmiddels vanuit de theorie wat het vak als taxichauffeur inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. We plannen alle praktijklessen in op basis van jouw beschikbaarheid, zodat je zorgeoos aan de slag kunt met je opleiding.

  De praktijklessen worden gegeven op:

  • maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur;
  • zaterdag van 08:00 tot 18.00 uur.

  We starten de praktijkopleiding op onze vestiging in Pijnacker. Je gaat rijden in onze Hyundai Ioniq (automaat) uit bouwjaar 2017! Het praktijkexamen vindt altijd plaats bij het CBR in Rijswijk.

  De praktijkopleiding

  Na de intake heb je een advies ontvangen van jouw coach hoeveel praktijklessen je nodig zult hebben om op examenniveau te komen. Gedurende de rijlessen zul je veel kilometers gaan maken om je optimaal voor te bereiden op het praktijkexamen. De coach houdt jouw voortgang bij en zal ervoor zorgen dat je alle stappen doorloopt.

  Je zult veel praktijkervaring op gaan doen en met verschillende situaties in aanraking komen, waarbij de combinatie tussen rijvaardigheid en klantgerichtheid centraal staat.

  We beginnen direct met de examenoefeningen en rijden naar de locaties die je vooraf hebt voorbereid. Tijdens de rijlessen besteden we aandacht aan klantgerichtheid, voertuigkennis, rijvaardigheid, wet- en regelgeving en het handelen bij ongevallen. We bereiden je voor op alles wat er bij het beroep komt kijken en stomen je klaar voor het praktijkexamen.

  Praktijkexamen

  Voordat het praktijkexamen start nemen we alles nog een keer door en daarna is het tijd om kennis te maken met de examinator die jou zal gaan beoordelen en na de ogentest gaan we van start. We stappen niet zomaar in de auto, jij bent de taxichauffeur en de examinator is jouw passagier.

  Tijdens de rit krijg je te horen waar de klant heen wil en het is aan jou om uit te zoeken hoe de klant wilt rijden. Wil hij de snelste route? De goedkoopste? Via de bebouwde kom of via de snelweg? Na de rit loop je samen met de examinator nog een aantal praktijksituaties door die je tegenkomt in het beroep en peilt hij verder jouw kennis. Je keert terug naar het CBR en in de examenzaal krijg je feedback over de rit. Natuurlijk krijg je te horen dat je bent geslaagd, yes!

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragen
 • Opleiding en prijzen Taxipas

  Opleiding Taxipas

  € 937,50

  • E-learning theorie (7 uur)
  • Theorie-examen
  • Praktijkopleiding (4 uur praktijkles)
  • Praktijkexamen
  Prijs is exclusief BTW voor bedrijven en vrijgesteld van BTW voor particulieren

  Meer informatie?

  Neem gerust contact met ons op.

  Informatie aanvragenDirect inschrijven
 • Cursusdata

  Er zijn geen cursusdata gevonden.

Website door Mint