Wanneer moet ik mijn C-rijbewijs verlengen?

Chauffeurs met een C-rijbewijs die voor januari 2013 is behaald hebben een geldigheid van 10 jaar. Alleen staat de aantekening Code 95 niet op rijbewijs, of de geldigheid van de aantekening loopt af.

Wanneer moet ik de nascholing behaald hebben?

Iedere chauffeur met het C-rijbewijs dient voor 10 september 2016 minimaal 35 uur aan nascholing gevolgd te hebben. Ook al is het C-rijbewijs nog geldig ná september 2016!

Wanneer moet ik mijn rijbewijs dan verlengen?

Als het C-rijbewijs verloopt na september 2016 is het raadzaam eerst de 35 uur aan nascholing te volgen en daarna het rijbewijs te verlengen. Chauffeurs zonder Code 95 zijn tot die tijd nog uitgezonderd en mogen nog beroepsmatig rijden.

Als het C-rijbewijs verloopt voor september 2016 zijn er twee opties:

  • Nog voor de verloopdatum de 35 uur aan nascholing volgen;
  • Indien bovenstaand niet haalbaar is: vraag dan eerst een nieuw C-rijbewijs aan, volg de 35 uur aan nascholing en laat hierna de aantekening Code 95 bijschrijven/hernieuwen op het rijbewijs. Zo loopt de geldigheid van het rijbewijs én de Code 95 synchroom en is het in 1 oogopslag duidelijk wanneer je het rijbewijs met vernieuwen en de 35 uur aan nascholing gevolgd dient te hebben.

Conclusie

Het beste is om zo spoedig mogelijk de 35 uur aan nascholing te volgen en daarna het C-rijbewijs te verlengen. Zo voorkom je dubbele uitgaven aan het vernieuwen van het C-rijbewijs.

Als het C-rijbewijs binnen zeer korte tijd verloopt en het niet mogelijk is om 35 uur nascholing te volgen, dien je eerst het C-rijbewijs te verlengen en daarna de 35 uur aan nascholing te volgen. Hierna moet het rijbewijs echter nogmaals verlengd worden om de nieuwe aantekening Code 95 op het rijbewijs bij te plaatsen.

Bovendien mag er zonder geldig C-rijbewijs niet deelgenomen worden aan de nascholingscursussen!

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

Informatie aanvragen

‹ Ga terug naar veelgestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Bel ons voor al je vragen op:
015 – 744 00 08

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stel uw vraag

Mail ons!

Stuur een e-mail naar info@vbuuren.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Website door Mint