Wat is het verschil tussen AVB en AVD?

Het verschil tussen AVB en AVD zit hem in de locatie waarop je oefent, met welke situaties je te maken hebt en met welk doel je oefent. Zo staat de AVB in het teken van voertuigbeheersing en de AVD in het teken van verkeersdeelneming.

AVB

Het eerste onderdeel van het motorrijbewijs is de AVB. Deze motorrijlessen vinden altijd plaats op ons eigen, afgesloten oefenterrein waar je alle ruimte hebt om verschillende oefeningen te doen. Door deze oefeningen te doen leer je de motor kennen en werk je aan de basisvaardigheden. Het doel van de AVB is dat de kandidaat in verschillende situaties altijd controle kan houden over de motor.

AVD

De motorrijlessen voor de AVD doe je op de openbare weg. Hierbij leer je om te gaan met allerlei verkeerssituaties en andere weggebruikers. Veilig en verantwoord deel kunnen nemen aan het verkeer dus! Je zult gaan rijden op verschillende wegen, binnen en buiten de bebouwde kom.

Meer informatie?

Neem gerust contact op.

Informatie aanvragenPlan je eerste rijlesVan Buuren poppetje

‹ Ga terug naar veelgestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Bel ons voor al je vragen op:
015 – 744 00 08

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stel uw vraag

Mail ons!

Stuur een e-mail naar info@vbuuren.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Website door Mint