Geldt de nascholingsverplichting alleen voor Nederlandse beroepschauffeurs?

Alle EU-landen zijn verplicht om de regelgeving voor hun huidige en aankomende beroepschauffeurs in te voeren. Hierdoor hanteert iedere lidstaat van de EU dezelfde eisen die gesteld worden aan Europese beroepschauffeurs.

In Nederland is het CCV in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Nascholingscursussen in het buitenland volgen

De nascholingscursussen kun je alleen volgen in het land waar je werkt of woont. Je dient dus een relatie met het land hebben waar je de cursus wilt volgen. 

Als je de cursussen in het buitenland volgt en je het rijbewijs in Nederland gaat vernieuwen, dan zul je bewijs moeten leveren dat je nascholing in het buitenland hebt gevolgd. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je in het betreffende land woonachtig en/of werkzaam was.

Als je de nascholing in Nederland hebt gevolgd en je gaat het rijbewijs in het buitenland vernieuwen, dan krijg je van het CCV een omwisseldocument.

Meer informatie hierover vind je hier op de site van het CBR.

Uitvoering verschilt per land

De regelgeving is vanuit Europa tot stand gekomen, maar elk land heeft zijn eigen uitvoeringsmethode. Een voorbeeld hiervan zijn de ADR-trainingen. In Nederland wordt deze gezien als nascholingsopleiding, in diverse andere Europese landen is dit niet mogelijk.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

Informatie aanvragen Van Buuren poppetje

‹ Ga terug naar veelgestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Bel ons voor al je vragen op:
015 – 744 00 08

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Stel uw vraag

Mail ons!

Stuur een e-mail naar info@vbuuren.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Website door Mint