VOL-VCA HERHALINGSOPLEIDING (U05)
Alle leidinggevenden moeten beschikken over kennis ten aanzien van veiligheid. Daarnaast moet worden voorzien in de wettelijke verplichting die de werkgever heeft om voorlichting en instructie te geven over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden en hoe deze te beperken. Als bedrijf is het noodzakelijk bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven, te kunnen aantonen dat de leidinggevenden in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat.
Doelgroep
Leidinggevenden die in het bezit zijn van een aflopend VOL-VCA certificering en die werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bijvoorbeeld voormannen van verhuisploegen, uitvoerders van kraanbedrijven of ploegleiders bij bouw- en installatiebedrijven, afwerkbedrijven en wegvervoer.
Duur opleiding
1 dag.
Inhoud
- Arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving;
- Hoe ontstaat een ongeval?;
- Het bevorderen van veilig werken;
- Veiligheidsprocedures;
- Taakrisicoanalyse;
- Bedrijfsnoodplan;
- Gevarenbronnen;
- Toxicologie;
- Ergonomie.
Toetsing/examen
Na afloop wordt een examen afgenomen. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het certificaat Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.
Ook is het mogelijk om een voorleesexamen af te nemen, de examenvragen worden dan voorgelezen door de computer.
Beschikbare talen
- De klassikale cursus en de lesmaterialen zijn beschikbaar in het Nederlands.
- Het VOL-VCA examen is beschikbaar in de talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.
Waarde nascholing Code 95
7 uur.
Resultaat
Deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven.
Opleiding en prijzen
U05: VOL-VCA herhaling (Complete opleiding)
€ 235,-
- Klassikale theoriecursus
- Nederlandstalig
- Examen VOL-VCA
*Prijs is exclusief CCV-registratiekosten à € 26,25 p.p.p.d.
**Prijs is exclusief BTW voor bedrijven en vrijgesteld van BTW voor particulieren
Subsidie
SOOB
De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.
Kijk voor meer informatie hier op de website van SOOB.
STOOF Subsidie
Via het Sectorplan Uitzendbranche worden werkgevers in 2014 gestimuleerd om laaggeschoolde werkzoekende uitzendkrachten bij- of om te scholen voor banen in de techniek en om werkzoekende uitzendkrachten zonder startkwalificatie een traject aan te bieden waarmee zij hun Ervaringscertificaat (EVC) kunnen halen, of aan een opleiding deel te nemen. Waarna ze voor langere tijd geplaatst kunnen worden en de kans op duurzame inzetbaarheid vergroot wordt.
Kijk voor meer informatie hier op de website van STOOF.
OTIB Subsidie
OTIB verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers naar geschoolde vaktalenten.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op: bel 015 –
744 00 08 of stuur een e-mail naar info@vbuuren.nl.Kijk voor meer informatie hier op de website van OTIB.