Code 95: Deze MAN is goed getraind!

23 November 2017
Code 95: Deze MAN is goed getraind!

Code 95 met een MAN TGX.
Deze MAN is goed getraind!

Voor Verkeersschool Van Buuren en Van Leeuwen Truckservice is Code 95 meer dan een verplicht nummer. Sinds enige tijd beschikt Verkeersschool Van Buuren over een MAN TGX 18.440 waarmee training voor Code 95 gegeven wordt. Samen met Van Leeuwen Truckservice zorgen zij er voor dat de chauffeur optimaal gebruik maakt van zijn MAN en daarmee veiliger, efficiënter en zuiniger de weg op gaat.

“Een truck is een professioneel stuk gereedschap. Hij kan nog zo perfect ontwikkeld zijn, alleen een echte vakman haalt het optimale er uit wat er in zit.” Aldus Pieter van Leeuwen van Van Leeuwen Truckservice.

“Bij de aflevering krijgt de chauffeur uitgebreide instructies over het gebruik van zijn nieuwe truck, maar hier stopt het niet voor ons. Iedere chauffeur ontvangt bij de aflevering ook een gratis Code 95 voucher. In Verkeersschool Van Buuren hebben we een goede partner gevonden die de chauffeur, als hij een paar weken ervaring opgedaan heeft met zijn nieuwe truck, een vervolg training geeft.

Instructeur Cor Mettrop kan letterlijk lezen en schrijven met de MAN TGX en beantwoordt op de nascholingsdag alle vragen van de chauffeur. Daarnaast geeft hij uitgebreide instructies over het optimale gebruik van de MAN, waaronder het nieuwe rijden, wat een aanzienlijke brandstof besparing oplevert. Voor de chauffeur betekent dit niet alleen optimaal rendement van zijn nieuwe trots, ook kan hij een dag Code 95 bijschrijven. Dit alles bij elkaar levert ons weer tevreden klanten op.” Aldus Pieter van Leeuwen.

Verkeersschool Van Buuren

De keuze voor van Buuren is geen willekeur geweest. Het bedrijf is een grote speler op het gebied van rij-opleidingen, heeft maar liefst negen zware trucks voor C-E én een LZV combinatie rijden. Jeroen Wunderlich van Van Buuren is ook blij met de samenwerking. “Van Leeuwen Truckservice brengt zo de verplichte nascholing van de chauffeurs extra onder de aandacht. Door de jaarlijkse nascholing blijft het niveau van de chauffeurs hoog en is de Code 95 op het rijbewijs gewaarborgd. Dit alles is ook weer in het belang van de werkgever”.

Nascholing bijhouden

Verkeersschool Van Buuren is een grote speler op het gebied van rij-opleidingen. Naast een hele vloot aan personenwagens heeft Van Buuren maar liefst negen zware trucks voor C-E rijbewijs, én een LZV combinatie. Jeroen Wunderlich van Van Buuren: ,,Wij zijn erg blij met deze samenwerking met Van Leeuwen Truckservice want hiermee komt de verplichte nascholing van chauffeurs nog eens extra onder de aandacht. Door chauffeurs ieder jaar een dag nascholing te geven blijft het niveau hoog en is de Code 95 op het rijbewijs gewaarborgd. Dat is van groot belang want zonder die toevoeging op het rijbewijs is een chauffeur niet vakbekwaam volgens de wet.’’

Drie zitplaatsen

In de XXL cabine van de MAN TGX vinden we dubbele bediening en een extra zitplaats met veiligheidsgordel. Met deze CBR goedgekeurde oplossing is deze truck ook geschikt als leswagen. Instucteur Cor vindt het een fijne werkplek. “Hij is lekker ruim en de chauffeurs zijn enthousiast over de MAN. Ik heb vaker met MAN gewerkt en dat is eigenlijk altijd goed bevallen.” De samenwerking tussen Van Leeuwen Truckservice en Verkeersschool van Buuren wordt niet bepaald stil gehouden. Op de achterzijde van de trailer staat met grote letters “Deze MAN is goed getraind!”. Duidelijker kan je het niet vertellen.


Terug naar overzicht
Website door Mint