Tip 11 CBR: Switchen van rijschool? Trek de machtiging in!

30 Oktober 2017

Het kan gebeuren dat je van rijschool wilt veranderen omdat die rijschool niet bevalt. Of om een andere reden, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of ergens anders gaat studeren. Het is mogelijk om van rijschool te switchen.

Let hierbij wel op het aantal lessen en examens wat er nog voor jou gepland is. Als er nog rijlessen staan gepland, dan kijken wij of deze opgevuld kunnen worden door een andere leerling. Lukt dit niet, rijd deze dan alsnog zelf. Zo voorkom je financiële verassingen.

Maar hoe zit het dan met het theorie-examen en praktijkexamen?

  • Bij het wisselen van rijschool gaat het theorie-examen gewoon door als je dat zelf hebt gereserveerd via Mijn CBR.
  • Als jouw rijschool het theorie-examen heeft gereserveerd of aangevraagd, is het niet mogelijk de reservering van dit examen mee te nemen naar een andere rijschool. De nieuwe rijschool kan dan geen theorie-examen voor jou reserveren. Overleg in dit geval of jouw oude rijschool de plek vrij kan geven en de nieuwe rijschool deze plek kan kopen.

Kom je er niet uit met jouw oude rijschool? Dan nemen wij contact met hen op en regelen wij het voor je. Voordat wij de plek 'terug' kunnen kopen dien je ons wel tussentijds te machtigen nadat de oude rijschool jou heeft vrijgegeven.

  • Een praktijkexamen dat al is gereserveerd kan niet doorgaan als je van rijschool verandert. Je kunt de examentijd niet ´meenemen´ naar de nieuwe rijschool. Overleg met je oude rijschool of je eventueel gemaakte kosten terug kunt krijgen.

Ook hier geldt weer dat wij gaan proberen om het praktijkexamen te laten rijden door een andere leerling. Lukt dit niet en lukt het ook niet om het praktijkexamen kosteloos te annuleren bij het CBR, dan worden de kosten doorberekend of verrekend met openstaande bedragen.

De machtiging voor de rijschool intrekken

Als je oude rijschool nog geen rijexamen voor jou heeft gereserveerd, dan kun je de machtiging meteen intrekken via Mijn CBR. Daarna kun je je nieuwe rijschool machtigen om een examen voor je aan te vragen. Hiervoor betaal je geen administratiekosten bij het CBR.

Als je oude rijschool al wél een rijexamen voor jou heeft gereserveerd, kan dat niet doorgaan als je van rijschool verandert. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe rijschool een rijexamen voor je kan reserveren, neem je de volgende stappen:

  • Stuur een verzoek naar het CBR om je gereserveerde praktijkexamen te annuleren. Doe dit minimaal twee weken voor het examen. Dit kan digitaal via dit contactformulier bij het CBR. Of je stuurt een brief naar CBR divisie Rijvaardigheid, Postbus 4046, 6803 EA Arnhem.
  • Binnen een week ontvang je van het CBR bericht dat het gereserveerde examen geannuleerd is. Je trekt dan via Mijn CBR de machtiging van je oude rijschool in.
  • Machtig je nieuwe rijschool via Mijn CBR. Hiervoor betaal je geen administratiekosten bij het CBR. Hoe de oude rijschool hiermee omgaat, vind je – in de lesovereenkomst.

Ik heb een klacht over mijn rijschool, hoe kan ik van rijschool veranderen?

Heb je een klacht over Verkeersschool Van Buuren? Bespreek dit dan eerst met je opleidingscoördinator of stuur een bericht naar bas@vbuuren.nl o.v.v. Klacht. Na ontvangst van je klacht, sturen wij jou een bevestiging toe met daarbij onze klachtenprocedure. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Wij nemen jouw feedback serieus en gaan er samen alles aan doen om jouw klacht op te lossen.


Terug naar overzicht
Website door Mint